00000

Gör gärna en större sats av de sherrykokta lingonen och servera till vilt eller söndagssteken.

För 4 smörgåsar

Ingredienser

25 g valnötter
1 msk florsocker
0,5 dl lingon
2 msk sherry, halvtorr
1 tsk strösocker
4 brödskivor, mörka (t ex kavring)
1 msk smör
4 grönsalladsblad
4 renstek, skivor, rökt
50 g chévre

1. Rosta valnötterna i het, torr stekpanna. Pudra över florsockret och rör hela tiden tills nötterna är glansiga. Ta upp på fat och låt kallna.
2. Blanda lingon, sherry och socker i en kastrull. Låt koka utan lock ca 5 min tills konsistensen är som lös sylt. Låt kallna.
3. Bred brödet och ta ut rundlar t ex med ett glas. Lägg på salladsblad och renkött. Smula osten grovt ovanpå och lägg på lingon. Toppa med några kanderade nötter.

Fler recept med: Mackor, Övrigt