Sandwich med rökt renstekschèvre och sherrykokta lingon

Gör gärna en större sats av de sherrykokta lingonen och servera till vilt eller söndagssteken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g valnötter
  • 1 msk florsocker
  • 0,5 dl lingon
  • 2 msk sherry - halvtorr
  • 1 tsk strösocker
  • 4 brödskivor - mörka (t ex kavring)
  • 1 msk smör
  • 4 grönsalladsblad
  • 4 renstek - skivor, rökt
  • 50 g chévre

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i het, torr stekpanna. Pudra över florsockret och rör hela tiden tills nötterna är glansiga. Ta upp på fat och låt kallna.

  2. Blanda lingon, sherry och socker i en kastrull. Låt koka utan lock ca 5 min tills konsistensen är som lös sylt. Låt kallna.

  3. Bred brödet och ta ut rundlar t ex med ett glas. Lägg på salladsblad och renkött. Smula osten grovt ovanpå och lägg på lingon. Toppa med några kanderade nötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!