Sandras endivesallad

Den här salladen kan serveras antingen som förrätt eller huvudrätt tillsammans med t ex italienska charkuterier. Den blir också ett vackert blickfång på buffébordet i sällskap med en härlig bit parmesan. Receptet kommer från Sandra Hinds, som har sina rötter i Ligurien i Italien.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 endiver
  • 3 blad rosésallad
  • 2 rucola - krukor
  • 4 msk pinjenötter - rostade
  • 1 dl parmesan - hyvlad

Vinägrett

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär bort roten på endiven och dela den i blad. Riv eller skär rosé- salladen i smala strimlor. Blanda samman rucola och rosésalladen i en skål. Arrangera endivebladen över. Garnera med pinjenötterna och parmesanen.

  2. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och skeda hälften över salladen. Servera resten av vinägretten vid sidan av.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!