44444

Samgyupsal – grillat sidfläsk går bra att förbereda dagen före.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

800 g sidfläsk, färskt, i skivor

Marinad:

4 msk gochoojang, koreansk chilipasta
4 msk strösocker
2 msk vitlök, pressad
2 msk sesamolja
1 msk ingefära, riven
1 tsk svartpeppar, nymald

15 minuter + 15 minuter i ugn + 2 minuter på grill

Samgyupsal – grillat sidfläsk – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd ner sidfläsket och blanda väl.
  2. Lägg fläsket i en långpanna. Skivorna ska ligga var för sig och inte överlappa varandra.
  3. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min tills köttet är genomkokt och en del att fettet smält ur. Vänd skivorna en eller två gånger under tiden. Låt kallna.
  4. Grilla fläsket, t ex över en bordsgrill 2–3 min på varje sida.