Samgyupsal – grillat sidfläsk

Samgyupsal – grillat sidfläsk går bra att förbereda dagen före.
Byung-Hi Lim
Byung-Soon Lim von Bergen
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 800 g sidfläsk - färskt, i skivor

Marinad

  • 4 msk gochujang - koreansk chilipasta
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk vitlök - pressad
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk ingefära - riven
  • 1 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd ner sidfläsket och blanda väl.

  2. Lägg fläsket i en långpanna. Skivorna ska ligga var för sig och inte överlappa varandra.

  3. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min tills köttet är genomkokt och en del att fettet smält ur. Vänd skivorna en eller två gånger under tiden. Låt kallna.

  4. Grilla fläsket, t ex över en bordsgrill 2–3 min på varje sida.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!