1 timme
Sambalglacerad fisk med svalkande sallad – gör så här:
- Skala och finhacka schalottenlöken. Skär av den nedre delen på citrongräset. Banka på roten med knivskaftet och finhacka roten. Fräs löken i olja. Rör ner citrongräs, fisksås, socker limesaft och sambal. Bred blandningen över fiskfiléerna.
- Grilla fisken indirekt på en blötlagd grillplanka. Lägg på blötlagda grillspån eller kvistar av äppelträd och lägg på locket. Grilla ca 15 min.
- Tamarindsås: Sjud tamarind-fruktköttet och vatten så att det löses upp. Passera för att ta bort eventuella kärnor. Blanda med socker och ketjap manis.
- Penangsallad: Blanda limesaft, fisksås, socker och ingefära. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor och lägg den i dressingen. Kärna ur och strimla paprika och chili. Blanda dressingen med paprika, chili, groddar, mynta och kokos.
- Servera fisken med sallad, limeklyftor och ris.