45 minuter
Salviastekt fläskkotlett med tillbehör – gör så här:
- Grönsaker: Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Skala och skär betorna i 1 cm stora bitar. Lägg potatis och rödbetor i en ugnssäker form och ringla över olja. Strö på 2 krm salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
- Skala morötterna och skär i cm-stora bitar. Plocka blomkålen i små buketter. Lägg morötter och blomkål i formen. Krydda med 1 krm salt. Tillaga ytterligare ca 20 min, tills grönsakerna fått fin färg. Smula över fetaosten. Toppa med vattenkrasse.
- Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek i olja ca 4 min på varje sida. Lägg salvian vid sidan om kotletterna. Tillsätt smöret och ös kotletterna med salvia-smöret.
- Servera kotletterna till de ugnsbakade grönsakerna.