Salviastekt fläskkotlett med ugnsbakade grönsaker och smulad fetaost

Recept på salviastekt fläskkotlett med ugnsbakade grönsaker och smulad fetaost. Skär bort hinnor och fett på kotlettens ben så ser det ännu mer aptitligt ut.
Mattias Larsson
Salviastekt fläskkotlett med ugnsbakade grönsaker och smulad fetaost
Salviastekt fläskkotlett med ugnsbakade grönsaker och smulad fetaost Foto: Jakob Fridholm

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter - med ben ­(à 250 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 kruka salvia
  • 50 g smör

Grönsaker

  • 400 g potatisar - små, gärna ­sparrispotatis
  • 250 g rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt - + 1 krm
  • 2 morötter
  • 1 blomkålshuvud - litet
  • 300 g rotselleri
  • 150 g fetaost
  • 100 g vattenkrasse

Gör så här

  1. Grönsaker: Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Skala och skär betorna i 1 cm stora bitar. Lägg potatis och rödbetor i en ugnssäker form och ringla över olja. Strö på 2 krm salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Skala morötterna och skär i cm-stora bitar. Plocka blomkålen i små buketter. Lägg morötter och blomkål i formen. Krydda med 1 krm salt. Tillaga ytterligare ca 20 min, tills grönsakerna fått fin färg. Smula över fetaosten. Toppa med vattenkrasse.

  3. Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek i olja ca 4 min på varje sida. Lägg salvian vid sidan om kotletterna. Tillsätt smöret och ös kotletterna med salvia-smöret.

  4. Servera kotletterna till de ugnsbakade grönsakerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!