Salviakyckling

Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfiléer - eller kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Sås

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 lök - gul
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 400 g tomater - hela
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl persilja - hackad
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk salvia

Tillbehör

  • pasta - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Skala och hacka vitlök och gul lök. Dela, kärna ur och hacka den spanska pepparen.

  3. Fräs allt i olja i en stor gryta. Tillsätt tomaterna med sitt spad, tomatpuré, vin, buljongtärning, peppar, persilja, rosmarin och salvia.

  4. Låt såsen koka ca 10 minuter.

  5. Salta och peppra kycklingen. Bryn den runt om i olja i en het stekpanna tills den får färg.

  6. Lägg ner kycklingen i tomatsåsen. Låt den koka på svag värme ca 10 minuter. Smaksätt eventuellt med mera salt och peppar och strö över hackade färska örter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!