Salviafyllda kycklingklubbor med varm tomatsallad

Salvia gör sig särskilt bra ihop med kyckling och fläskkött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor - (ca 1,2 kilo)
  • 20 salviablad
  • 6 tomater
  • 4 rödlökar med blast - färska
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja - + 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt - + 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald + 1 krm nymald svartpeppar
  • 300 g pappardelle - eller tagliatelle
  • 1 rucola - (80 g påse)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Repa bladen från salvian och peta in dem under skinnet på kycklingklubborna.

  2. Skär tomaterna i stora bitar. Skala och skär löken i bitar. Lägg tomater och lök i en ugnssäker form. Ringla över honungen och 1 msk olja. Strö på 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Bryn kycklingklubborna i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg kyckling-klubborna ovanpå tomaterna och löken. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills kycklingklubborna är genomstekta.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och blanda den med 1 msk olja. Vänd i rucolan. Servera kyckling-klubborna, utan skinn, med den varma tomatsalladen och pasta. Ca 500 kcal per portion, 7 g fett, 41 g protein, 65 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!