Salviadoftande tomatsås

Den lena såsen med mild salviadoft är god att servera till alla sorters pasta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 kvisttomater
  • 50 g smör - eller 3 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk strösocker
  • 10 salviablad - färska
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skär tomaterna i bitar.

  2. Smält smöret eller värm olivoljan i en gryta. Lägg i tomaterna, tomatpuré, socker och salviablad och sjud såsen under lock ca 30 minuter. Rör om då och då.

  3. Ta upp salviabladen och passera såsen genom en sil.

  4. Häll såsen tillbaka i grytan, smaka av med salt och peppar. Ge såsen ett uppkok.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!