Salviabakad färskpotatis

Salviabakad färskpotatis är underbart goda som de är eller som tillbehör till en bit grillat kött eller kyckling.
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 2 msk olivolja - + 1 msk
  • 0,5 tsk flingsalt - + 0,5 tsk
  • 1 kruka salvia

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ringla på 2 msk olja. Strö över 1/2 tsk salt.

  2. Lägg ett salviablad på varje snittyta och lägg potatisen med snittytan nedåt på plåten. Ringla på 1 msk olja och strö på 1/2 tsk salt.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills potatisen är genommjuk och har fin färg.

Älskade färskpotatis

Man kan aldrig få för många recept på färskpotatis! Här är tre till härliga rätter med försommarens mest efterlängtade primör:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!