Salviabakad färskpotatis

55555

Salviabakad färskpotatis är underbart goda som de är eller som tillbehör till en bit grillat kött eller kyckling.

För 4 personer:

Ingredienser

800 g färskpotatis
2 msk olivolja, + 1 msk
0,5 tsk flingsalt, + 0,5 tsk
1 kruka salvia

10 minuter + 30 minuter i ugn

Salviabakad färskpotatis – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ringla på 2 msk olja. Strö över 1/2 tsk salt.
  2. Lägg ett salviablad på varje snittyta och lägg potatisen med snittytan nedåt på plåten. Ringla på 1 msk olja och strö på 1/2 tsk salt.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills potatisen är genommjuk och har fin färg.

 

Älskade färskpotatis

Man kan aldrig få för många recept på färskpotatis! Här är tre till härliga rätter med försommarens mest efterlängtade primör:

Fler recept med: Potatis och rotfrukter