Salvia- och äppelfläsk med rödlökscrème

Recept på salvia- och äppelfläsk med rödlökscrème. I stället för sås har rätten en crème som kan serveras ljummen eller kall.

25 minuter

 

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och skär potatisen i klyftor.
    Krydda med 1 tsk salt. Tillaga potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Skala och grovhacka löken. Stek den mjuk i 1 msk smör.
    Häll på 1 msk vinäger och sautera löken ca 10 min på svag värme.
    Spara ca 2 msk lök till servering. Mixa resten med crème fraichen.
    Krydda med 2 krm salt.
  3. Skär fläskytterfilén i skivor. Kärna ur och skär äpplet i klyftor.
    Krydda kött och äpple med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Stek först äppelklyftorna hastigt. Stek köttet tillsammans med
    salvian i 1 msk smör. Lägg tillbaka  äppelklyftorna och garnera
    med den sparade löken.
  5. Servera kött och äpple med potatis, rödlökscrème och sallad.

Recept från