Salvia- och äppelfläsk med rödlökscrème

Recept på salvia- och äppelfläsk med rödlökscrème. I stället för sås har rätten en crème som kan serveras ljummen eller kall.

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 rödlökar - -3 (ca 150 g)
  • 3 msk crème fraiche
  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 äpple
  • 3 kvistar salvia
  • smör
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och skär potatisen i klyftor.

    Krydda med 1 tsk salt. Tillaga potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skala och grovhacka löken. Stek den mjuk i 1 msk smör.

    Häll på 1 msk vinäger och sautera löken ca 10 min på svag värme.

    Spara ca 2 msk lök till servering. Mixa resten med crème fraichen.

    Krydda med 2 krm salt.

  3. Skär fläskytterfilén i skivor. Kärna ur och skär äpplet i klyftor.

    Krydda kött och äpple med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Stek först äppelklyftorna hastigt. Stek köttet tillsammans med

    salvian i 1 msk smör. Lägg tillbaka  äppelklyftorna och garnera

    med den sparade löken.

  5. Servera kött och äpple med potatis, rödlökscrème och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!