30 minuter + 20 minuter i ugn
Salty bovetegranola med krispig kycklingsallad och apelsinvinägrette – gör så här:
- Granola: Sätt ugnen på 185°. Smält smöret och blanda det med övriga ingredienser. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta mitt i ugnen ca 20 min tills det fått en gyllenbrun färg. Vänd runt blandningen ett par gånger under tiden. Låt kallna på plåten.
- Rulla ut kycklinglårfileérna så att de blir platta. Stek kycklingen på i smör på båda sidor så att de blir genomstekta. Krydda med salt och peppar.
- Hyvla de båda rättikasorterna och lägg i iskallt vatten ca 5 min. Häll av vattnet och blanda rättikan med spenaten.
- Lägg på kycklingen och toppa med skott och groddar.
- Vinägrett: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3 msk saft. Blanda apelsinskal och apelsinsaft med olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Sila eventuellt vinägretten.
- Häll vinägretter över salladen och servera med granola.
Kökstipset!
Använd de skott och groddar du kan få tag på. Lättast att hitta i vanliga livsmedelsbutiker är ärtskott, smörgåskrasse, broccoligroddar, och små späda blad av grönkål och även en småbladsmix går bra.