Saltsyrlig krossad potatis

Saltsyrlig krossad potatis är ett krispigt tillbehör som går fint att förbereda.
Sophie Berlin
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 kg potatisar - små
  • 1 dl vitvinsvinäger - + 2 tsk
  • 0,5 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka gräslök - finhackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

  2. Lägg potatis, 1 dl vinäger och salt i en kastrull. Fyll upp med vatten så att det precis täcker. Koka tills potatisen är mjuk, ca 20 min.

  3. Häll av vattnet. Tillsätt smöret och blanda runt. Lägg upp på bakplåtspapper. Använd något tungt, t ex en mugg, och banka potatisen så att den precis spricker. Sätt in plåten i ugnen, vänd potatisarna efter 20 min, ringla över oljan och tillaga ytterligare  20 min.

  4. Tillsätt 2 tsk vinäger, gräslök, flingsalt och peppar. Servera potatisen varm till kräftorna.

Foto: Ulrika Pousette

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!