00000

Recept på saltstekt grön sparris med dragonvinägrett. Vinägretten kan gärna göras i förväg och få dra något dygn.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g grön sparris
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
0,5 krm svartpeppar nymald

Vinägrett

1 rött äpple
1 pkt dragon blad, färsk
1 dl äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
2 tsk grovkornig fransk senap
0,5 tsk salt
1 dl fruktig olivolja
1 kryddkrasse ask

Stekt grön sparris med vinägrett — gör så här:

  1. Vinägrett: Tärna det oskalade äpplet. Hacka dragonen och blanda detta med vinäger, honung, senap, salt och olivolja.
  2. Sparris: Bryt av den nedre delen på sparrisstjälkarna.
  3. Stek dem i olivolja över hög värme 4–5 min. Håll pannan i rörelse under stekningen och salta och peppra.
  4. Låt sparrisen svalna och häll vinägretten över den. Strö inför serveringen över kryddkrassen.