4.34.34.34.34.3

Saltkolasnittar med vit choklad är knapriga kakor med chokladsmak från både vit choklad och kakao.

För 40 kakor:

Ingredienser

100 g choklad, vit
125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk sirap, ljus
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl, (180 g)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk flingsalt

15 minuter + 15 minuter i ugn

Saltkolasnittar med vit choklad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka chokladen. Vispa smör, socker, sirap, kakao och vaniljsocker till en smidig smet. Blanda mjölet med bakpulver och flingsalt och blanda ner i smöret. Rör till en jämn deg. Blanda i chokladen.
  2. Dela degen i 3 bitar och forma dem till längder. Lägg längderna på en plåt och platta till dem något. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär de varma längderna i sneda kakor och låt dem kallna på galler.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar