Saltinlagda grönsaker

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 vit rättika
  • 1 bit ingefära
  • 10 vitlöksklyftor - skalade
  • 5 spansk peppar (chili)
  • 0,5 huvud salladskål
  • 250 g salt
  • 1,5 l vatten
  • 1 glasburk - 2-liters med lock

Gör så här

  1. Skölj och lägg grönsakerna i en glasburk som rymmer 2 liter. Ingefära och rättika behöver inte skalas. Blanda saltet med 1 liter av vattnet och häll det över grönsakerna. Fyll på med resten av vattnet så att det täcker grönsakerna. Låt stå minst 2 dagar i kylskåp.

  2. Vänd burken då och då så att saltet löser sig. Hållbarhet: Rättika 3-4 veckor Vitlök 2 veckor Ingefära 3-4 veckor Spansk peppar 3-4 veckor Salladskål 1 vecka

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!