Saltinlagda citroner

Smaken av citron förekommer ofta i marockanska rätter. Oftast är det de saltinlagda syrliga citronerna som hackas eller skivas och används som smaksättare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 citroner - mogna, tunnskaliga
  • 1 dl grovt havssalt
  • 2 msk chili - skivad, färsk, röd
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 vitlöksklyftor - hackade

Gör så här

  1. Skrubba citronerna väl och skiva dem ganska tunt.

  2. Varva dem i en glasburk med salt och kryddor. Strö på så mycket salt att det nästan täcker. Lägg en liten tyngd på (så att citronerna hålls nere i den saltlake som bildas).

  3. Låt stå i saltlaken minst 14 dagar. Skumma av de orenheter som bildas på ytan. Tiden beror på hur mogna och tunnskaliga citronerna är; när de är mjuka och syrliga kan man använda dem som krydda i maten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!