00000

Saltimbocca betyder ordagrant ?hoppa in i munnen? ? vi tolkar det som något som väcker omedelbart begär!

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g fläskfilé
500 g fläskfilé
3 krm flingsalt
2 krm svartpeppar nymald
20 salviablad
70 g parmaskinka
1 msk olivolja
1 msk smör
1,5 dl marsalavin
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 tsk Maizena majsstärkelse

Tillbehör:

kokt potatis
sockerärter

1. Putsa fläskfilén och skär i knappt cm-tjocka skivor. Banka ut dem mellan plastfolie till ca 1/2 cm tjocka skivor.
2. Krydda skivorna med salt och peppar på båda sidor. Lägg ett salviablad på en sida och linda om en tunn skiva parmaskinka runt varje. Fäst med tandpetare om det behövs.
3. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och stek de lindade filéskivorna ca 2 min på varje sida på strax över medelvärme.
4. Lägg upp skivorna på en tallrik och häll marsalavin, vatten och kalvfond i samma stekpanna. Vispa om och låt sjuda ca 1 minut. Vispa ner majsstärkelse utrört i lite kallt vatten och låt skyn koka upp igen. Servera omgående på varma tallrikar med nykokt potatis och lättkokta sockerärter.