Saltimbocca alla romana
Ingredienser
- 500 g kalvinnanlår - i skivor
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 150 g skinka - lufttorkad, i tunna skivor
- 1 kruka salvia
- 50 g smör
- 2 dl marsalavin - torrt
Tillbehör
- klyftpotatis
- sallad
Gör så här
-
Lägg köttskivorna på en skärbräda och täck dem med plastfolie. Banka ut dem ca 2 mm tjocka, t ex med en kastrull.
-
Krydda köttskivorna med salt och peppar. Lägg en skiva skinka och 2 salviablad på varje köttskiva. Vik köttet dubbelt och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare.
-
Stek köttet i smör tills det är precis genomstekt, ca 3 min på varje sida. Lägg köttet på ett fat och täck med ett lock så att det håller sig varmt.
-
Häll bort fettet från stekpannan. Häll vinet i pannan och koka ihop ca 2 min. Häll skyn över köttet och servera genast med klyftpotatis och sallad.