Saltimbocca alla romana

Recept på saltimbocca alla romana, en klassisk italiensk rätt som görs på fint och mört kalvkött.
Caroline Hofberg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 g kalvinnanlår - i skivor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g skinka - lufttorkad, i tunna skivor
  • 1 kruka salvia
  • 50 g smör
  • 2 dl marsalavin - torrt

Tillbehör

  • klyftpotatis
  • sallad

Gör så här

  1. Lägg köttskivorna på en skärbräda och täck dem med plastfolie. Banka ut dem ca 2 mm tjocka, t ex med en kastrull.

  2. 
Krydda köttskivorna med salt och peppar. Lägg en skiva skinka och 2 salviablad på varje köttskiva. Vik köttet dubbelt och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare.

  3. Stek köttet i smör tills det är precis genomstekt, ca 
3 min på varje sida. Lägg köttet på ett fat och täck med ett lock så att det håller sig varmt.

  4. Häll bort fettet från stekpannan. Häll vinet i pannan och koka ihop ca 2 min. Häll skyn över köttet och servera genast med klyftpotatis och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!