Saltbakad kyckling med mangosalsa

Saltbaka gärna en hel kyckling (ungefärlig stektid ca 1-1 1/4 timme) och packa en härlig lunchlåda tillsammans med grönsallad till nästa dag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklinglår
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 dl salt - grovt
  • 4 kvistar timjan
  • 4 salviablad
  • 4 vitlöksklyftor - hela, oskalade

Salsa

  • 1 mango - liten, gärna omogen
  • 0,5 citron - pressad saft av
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 spansk peppar (chili) - grön
  • 2 msk koriander - hackad
  • 1 krm salt

Till servering

  • 60 g couscous - eller ris, blandat med hackade kryddor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Peppra kycklingklubborna på båda sidor. Lägg dem med skinnsidan upp på ett lager grovt salt i en ugnssäker form. Lägg på timjankvistarna och salvia. Lägg vitlöksklyftorna bredvid. Stek i mitten av ugnen och låt stå 25- 35 minuter eller tills kycklingen är klar. Vänd kycklingklubborna 2 gånger under tiden. Den kortare tiden för lår.

  3. Salsa: Skala och skär mangon i bitar. Pressa över citronsaften. Skala vitlöken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Finfördela mango, vitlök, pepparfrukt och koriander i en matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt.

  4. Servera kycklingklubborna med mangosalsan och ris eller couscous.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!