Saltade citroner

Saltade citroner är goda att smaksätta med olika grytor. Spadet kan används till desserter. 
Linn Söderström
Marion Ringborg
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 kg citroner - ekologiska
  • 1 dl grovsalt

Gör så här

  1. Skölj citronerna i ljummet vatten. Halvera dem. Pressa saften ur 2 av citronerna i en skål. Skär ett kryss i resten av citronerna och lägg i en skål. Gnid in citronhalvorna med saltet tills saltet börjar smälta och blir till en saltlag.

  2. Packa citronhalvorna i en burk med lock om rymmer 1 liter. Häll över saltlagen och den pressade citronsaften. Toppa eventuellt citronerna med vatten, lagen ska täcka citronerna. Låt citronerna stå i kylen ca 1 månad. Vänd burken så att saltet löser sig jämnt i burken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!