44444

Saltade citroner är goda att smaksätta med olika grytor. Spadet kan används till desserter. 

För 1 kilo:

Ingredienser

1 kilo citroner, ekologiska
1 dl grovsalt

10 minuter + 2 veckor i kylen

Saltade citroner – gör så här:

  1. Skölj citronerna i ljummet vatten. Halvera dem. Pressa saften ur 2 av citronerna i en skål. Skär ett kryss i resten av citronerna och lägg i en skål. Gnid in citronhalvorna med saltet tills saltet börjar smälta och blir till en saltlag.
  2. Packa citronhalvorna i en burk med lock om rymmer 1 liter. Häll över saltlagen och den pressade citronsaften. Toppa eventuellt citronerna med vatten, lagen ska täcka citronerna. Låt citronerna stå i kylen ca 1 månad. Vänd burken så att saltet löser sig jämnt i burken.
Fler recept med: Frukt och bär, Inläggningar