Salta pinjeskorpor med ostkräm

Spröda skorpor är både gott och praktiskt att bjuda på.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl pinjekärnor - rostade
  • 4,5 - 5 dl vetemjöl - (240-300 g)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 dl parmesan - riven
  • 0,75 tsk salt
  • 50 g smör - smält
  • 2 ägg
  • 2 - 3 msk vatten

Ostkräm

  • 200 g chèvreost
  • 250 g kesella
  • 1 msk rosmarin - färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda nötter, vetemjöl, bakpulver, ost och salt i en bunke. Rör i smöret, äggen och vattnet. Blanda till en lös deg.

  3. Häll degen på en mjölad bänk och dela den i 4 delar. Ta mjöl på händerna och forma 4 längder, lika långa som plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda i mitten av ugnen tills de får färg, 12-15 minuter.

  5. Ta ut dem och låt dem svalna ca 5 minuter. Lägg dem på en skärbräda och skär långa sneda skivor med en vass kniv.

  6. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytorna upp. Grädda ytterligare ca 8-10 minuter tills de får lite färg.

  7. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar med luckan på glänt minst några timmar.

  8. Ostkräm

  9. Skär bort kanterna och mosa osten.

  10. Blanda ost och kesella. Smaka av med rosmarin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!