Salta kringlor

En torr salt kringla som passar fint att knapra på till den söta kryddiga snapsen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda med mjölken. Värm till 37°. Lös jästen i degvätskan, i degbunke eller hushållsmaskin.

  2. Tillsätt mjölet. Rör eller kör till en jämn deg.

  3. Dela degen i 40 delar. Rulla ut bitarna till ca 30 cm längd. Forma kringlor på plåtar, försedda med bakplåtspapper.

  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispad äggvita. Strö krossat grovsalt eller flingsalt över. Låt jäsa 30-40 minuter.

  5. Grädda kringlorna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!