55555

Salta karamellnötter med sting är knaprigt och kryddigt. Kanelen ger julkänsla, men du kan också variera med spiskummin eller curry.

För 5 dl:

Ingredienser

5 dl nötter, blandade, t ex pekannötter, valnötter, sötmandlar, pistaschnötter utan skal
0,5 dl strösocker
1 tsk kanel, mald
1 krm chiliflakes
2 tsk smör
2 msk sesamfrön
0,5 tsk salt
flingsalt, ev lite

30 minuter

Salta karamellnötter med sting – gör så här:

  1. Rosta nötterna i en stekpanna på medelvärme tills de är -gyllene. Ta upp dem på fat.
  2. Häll socker, kanel och chiliflakes i stekpannan och smält tills sockret får en karamelliserad, ljusbrun färg. Rör så lite som möjligt så att det inte blir hårda klumpar.
  3. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Blanda i nötter, sesamfrön och salt. Krydda eventuellt med flingsalt. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och låt kallna.

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Fler recept med: Jul, Snacks och tilltugg