Salta cantucciskorpor

Trevliga skorpor bjuds med entallrik antipasti till vinet. De bakas i förväg och sprödvärms inför servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g vetemjöl special
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 apelsin - rivet skal
  • 200 g pistaschnötter - skalade
  • 0,5 dl kapris
  • 100 g oliver - svarta, urkärnade
  • 5 tomater - hackade, soltorkade
  • 1 ägg - gula till pensling
  • 1 msk flingsalt - till att strö på skorporna

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, bakpulver och smör så att det blir smuligt. 2.Vispa upp äggen, tillsätt dem samt resten av ingredienserna. Arbeta snabbt ihop en deg.

  2. Ta upp den kladdiga degen på mjölad bänk, dela den i 6 delar och rulla ut dem till ca 20 cm längder. Lägg dem på plåt och platta till med mjölade fingrar till 3 cm bredd.

  3. Värm ugnen till 180°. Pensla med äggula och strö på lite flingsalt.

  4. Grädda längderna 25–30 min. Ta ut, låt dem svalna något och skär dem i 2 cm breda skivor lite på snedden.

  5. Sätt in dem i ugnen igen att torka, ca 15 min, gärna varmluft.

  6. Ta ut och låt skorporna kallna på galler. Förvara dem svalt och värm inför servering i 175° 10 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!