55555

Salt hasselnötsknäck kokas med termometer. Om du inte har en digitaltermometer, gör ett kulprov. Häll lite av den heta smeten i en kopp fylld med kallt vatten. Går smeten att forma till en rund kula är den färdig, ­annars får den koka några minuter till.

För 100 knäck:

Ingredienser

150 g hasselnötter, rostade
2 dl strösocker
2 dl sirap, ljus
2 dl vispgrädde
1 tsk smör
2 tsk flingsalt

30 minuter

Salt hasselnötsknäck – gör så här:

  1. Finhacka 100 g hasselnötter, låt resten vara hela.
  2. Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull. Koka upp och koka knäcken kraftigt 15–20 min, till 124°. Ta kastrullen åt sidan och blanda i smör och hackade nötter.
  3. Häll smeten i knäckformar ställda på en bricka eller plåt. ­Toppa med en hasselnöt och lite flingsalt. Låt knäcken kallna i rumstemperatur.
Fler recept med: Godis, Jul, Julgodis