Salsicciasås med linspasta

Salsicciasås med linspasta är god och mättande vardagsmat. Pastan tillverkas av linser, vilket höjer näringsvärdet och tillför mer fibrer och mer protein. Salsicciafärsen är en nyhet, men ett alternativ är att ta ut färsen ur färska salsiccia-korvar.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 g linspasta - Paulùns
  • 150 g sockerbönor
  • 380 g salsicciafärs - Hälsinge-stintan, eller färska salsiccia-korvar
  • 1 rödlök
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • svartpeppar - nymald, ev

Tillbehör

  • 100 g rucola

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner sockerbönorna när 2 min återstår av koktiden.

  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Bryn färsen så att den får fin färg. Tillsätt löken och bryn ytterligare 2–3 min. Häll på grädden. Koka upp och sjud ca 2 min. Krydda eventuellt med peppar.

  3. Blanda köttfärssåsen med pastan och servera med rucola.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!