55555

Salsicciasås med linspasta är god och mättande vardagsmat. Pastan tillverkas av linser, vilket höjer näringsvärdet och tillför mer fibrer och mer protein. Salsicciafärsen är en nyhet, men ett alternativ är att ta ut färsen ur färska salsiccia-korvar.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g linspasta, Paulùns
150 g sockerbönor
380 g salsicciafärs, Hälsinge-stintan, eller färska salsiccia-korvar
1 rödlök
2,5 dl matlagningsgrädde
svartpeppar, nymald, ev

Tillbehör:

100 g rucola

10 minuter

Salsicciasås med linspasta – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner sockerbönorna när 2 min återstår av koktiden.
  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Bryn färsen så att den får fin färg. Tillsätt löken och bryn ytterligare 2–3 min. Häll på grädden. Koka upp och sjud ca 2 min. Krydda eventuellt med peppar.
  3. Blanda köttfärssåsen med pastan och servera med rucola.