Salsicciapasta med broccoli

Salsicciapasta med broccoli passar både till vardags och fest. Den goda kryddiga salsiccian blir till färs i en pasta med grönsaker och vitlök!
Tove Nilsson
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 350 g salsicciakorv
  • 4 vitlöksklyftor
  • 500 g broccoli - färsk
  • 3 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk salvia - finhackad
  • 300 g pasta - tex linguine eller bavette
  • 0,5 citron
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • parmesan - finriven

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär broccolin i buketter.

  2. Klipp upp korvskinnet och smula fyllningen till en färs.

  3. Stek korvfärsen i olja tills den får färg, ca 5 min. Tillsätt vitlöken och låt steka med på svag ­värme ytterligare ca 3 min.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  5. Blanda ner broccoli, tomater och salvia i stekpannan och låt steka med ca 5 min, tills broccolin är al dente och tomaterna mjuka.

  6. Häll 1 dl av pastavattnet i stekpannan. Häll av pastan och blanda den med korvfräset. ­Pressa över citronsaft och krydda med salt och ­peppar. ­Servera pastan toppad med parmesanost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!