55555

Salsicciapasta med broccoli passar både till vardags och fest. Den goda kryddiga salsiccian blir till färs i en pasta med grönsaker och vitlök!

För 4 personer:

Ingredienser

350 g salsicciakorv
4 vitlöksklyftor
500 g broccoli, färsk 
3 msk olivolja
250 g körsbärstomater
1 msk salvia, finhackad
300 g pasta, tex linguine eller bavette
0,5 citron
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

parmesanost, finriven

30 minuter

Salsicciapasta med broccoli – gör så här:

  1. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär broccolin i buketter.
  2. Klipp upp korvskinnet och smula fyllningen till en färs.
  3. Stek korvfärsen i olja tills den får färg, ca 5 min. Tillsätt vitlöken och låt steka med på svag ­värme ytterligare ca 3 min.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda ner broccoli, tomater och salvia i stekpannan och låt steka med ca 5 min, tills broccolin är al dente och tomaterna mjuka.
  6. Häll 1 dl av pastavattnet i stekpannan. Häll av pastan och blanda den med korvfräset. ­Pressa över citronsaft och krydda med salt och ­peppar. ­Servera pastan toppad med parmesanost.

    ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.