Salsicciafylld fläskytterfilé med ljummen talleggiosallad

Att späcka kött är enklare än du tror. Använd en äppelurkärnare.

20 min+1 timme 30 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 125 grader. Skär köttet i två bitar så går det lättare att späcka. Gör ett hål med en äppelurkärnare från två håll i köttet. Halvera korven på längden, ta bort skinnet. Tryck in korven i köttet. Bryn det runt om i 1 msk olja. Lägg över i en ugnssäker form.

2. Repa örterna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda örter, vitlök, 1 msk olja, citronskal och -saft, salt och peppar. Häll blandningen på köttet. Stek det mitt i ugnen till 68 grader innertemperatur, ca 1 timme och 30 min. Låt köttet vila ca 15 min. Höj ugnsvärmen till 225 grader.

3. Sallad: Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skär bort ca 3 cm längst ner på sparrisen. Halvera sparrisen. Stek den 2 min i 1 msk olja i stekpannan. Halvera tomaterna. Bryt loss rosébladen, lägg dem i isvatten så att de blir krispiga. Lyft upp och låt rinna av. Blanda fänkål, sparris, tomater, rosésallad och blandad sallad i en skål. Blanda ihop dressingen.

4. Lägg crostini på en plåt med bakplåtspapper. Skär osten i bitar och fördela på bröden. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min. Lägg bröden på salladen, ta även med den ost som smält ut. Häll över dressingen. Skär köttet i skivor. Värm skyn och servera till köttet.

Recept från