33333

Salsicciafärsbullar i senapsgräddsås lagas snabbt av färsk korv. Orkar man inte rulla bullar går det bra att klicka ut färsen direkt i pannan.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g rå korv, av salsicciatyp  (10 % fetthalt)
300 g pasta, gärna orecchiette
1 gul lök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
1 hönsbuljongtärning
150 g haricots verts
80 g babyspenat
1 msk citron, pressad
olivolja, salt, nymald ­svartpeppar

25 minuter

Salsicciafärsbullar i senapsgräddsås – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken.
  2. Snitta korvarna och dra av skinnet. Rulla små färsbullar.
  3. Stek bullarna runt om i het ­panna med 1/2 msk olja ca 3 min. Tillsätt löken och fräs ca 2 min.
  4. Rör ner grädde och senap och smula i buljongtärningen. Låt småkoka ca 5 min. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  5. Koka haricots verts i lättsaltat vatten och kyl ner. Blanda med spenaten och vänd ihop med citronsaft, 1 msk olja, 1 krm salt och 1/2 krm peppar.
  6. Häll av pastan, blanda med ­såsen och servera med sallad.