Salsicciafärsbullar i senapsgräddsås

Salsicciafärsbullar i senapsgräddsås lagas snabbt av färsk korv. Orkar man inte rulla bullar går det bra att klicka ut färsen direkt i pannan.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g rå korv - av salsicciatyp  (10 % fetthalt)
  • 300 g pasta - gärna orecchiette
  • 1 gul lök
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 150 g haricots verts
  • 80 g babyspenat
  • 1 msk citron - pressad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken.

  2. Snitta korvarna och dra av skinnet. Rulla små färsbullar.

  3. Stek bullarna runt om i het ­panna med 1/2 msk olja ca 3 min. Tillsätt löken och fräs ca 2 min.

  4. Rör ner grädde och senap och smula i buljongtärningen. Låt småkoka ca 5 min. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Koka haricots verts i lättsaltat vatten och kyl ner. Blanda med spenaten och vänd ihop med citronsaft, 1 msk olja, 1 krm salt och 1/2 krm peppar.

  6. Häll av pastan, blanda med ­såsen och servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!