Salsiccia i tomatsås med broccolirisoni

Salsiccia i tomatsås med broccolirisoni är en turbovariant på köttfärssås. Salsiccia är en italiensk korv gjord på fläskkött och ofta smaksatt med fänkål.
Sophie Berlin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 salsicciakorvar - färska  (ca 400 g)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 300 g risoni (barilla)
  • 250 g broccoli
  • 1 kruka basilika
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • strösocker

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från korven och smula inkråmet i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek korvinkråmet i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt lök och vitlök och stek 2–3 min. Häll på tomater och 1 dl vatten och låt koka ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 2 krm socker.

  2. Koka risonin i väl saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär broccolin i grova bitar. Låt dem koka med pstan när ca 2 min återstår av koktiden.

  3. Repa bladen från basilikan och blanda med risoni och broccoli. Servera med såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!