00000

Salsiccia i tomatsås med broccolirisoni är en turbovariant på köttfärssås. Salsiccia är en italiensk korv gjord på fläskkött och ofta smaksatt med fänkål.

För 4 personer:

Ingredienser

4 salsicciakorvar, färska  (ca 400 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk tomater, krossade (400 g)
300 g risoni
250 g broccoli
1 kruka basilika
olivolja, salt, nymald ­svart­peppar, strösocker

30 minuter

Salsiccia i tomatsås med broccolirisoni – gör så här:

  1. Ta bort skinnet från korven och smula inkråmet i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek korvinkråmet i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt lök och vitlök och stek 2–3 min. Häll på tomater och 1 dl vatten och låt koka ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 2 krm socker.
  2. Koka risonin i väl saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär broccolin i grova bitar. Låt dem koka med pstan när ca 2 min återstår av koktiden.
  3. Repa bladen från basilikan och blanda med risoni och broccoli. Servera med såsen.