Salsagryta (Cocidos de Salsa)

Detta är en het men inte alltför stark gryta med lätt röksmak. Grytan är obrynt, vilket gör den snabb och lätt att laga även till många. Skär köttet i ca 1x3 cm strimlor. Större bitar gör att grytan får längre koktid och blir svårare att servera och äta. Har man inte stora grytor går det bra att dela upp grytan i 2-3 omgångar. En halv sats lagas i en 8-liters gryta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 kg nötkött - benfritt, (högrev eller bog)

Marinad

  • 2 tsk svartpeppar - mald
  • 1 dl spiskummin - mald
  • 12 vitlöksklyftor - pressade
  • 4 dl kinesisk soja
  • 4 msk habanero chilisås - (Santa Maria)

Sås

  • 8 gula lökar - hackade
  • 50 g smör
  • 3 kg tomater - krossade
  • 8 tärningar köttbuljong
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 fajita marinade smoke taste - (santa maria) 2 påsar (Santa Maria)
  • 8 dl crème fraiche

Garnering

  • bladpersilja
  • paprikaringar - i olika färger

Gör så här

  1. Skär köttet i 1x3 cm stora strimlor. Blanda samman marinaden. Lägg ner köttstrimlorna i marinaden och låt stå kallt ca 1 timme.

  2. Stek den gula löken i smör i en stor gryta. Tillsätt de krossade tomater, buljongtärningar, cayennepeppar och fajita marinad. Blanda och koka upp.

  3. Lägg ner lite kött åt gången så att grytan hålls kokande. Låt sjuda 60-90 minuter beroende av köttets mörhet och strimlornas storlek. Tillsätt crème fraiche och koka upp igen. Smaka av om det behövs salt och peppar. Garnera med paprikaringar och bladpersilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!