Salsa

Salsan kan göras svalkande eller het. Uteslut spansk peppar om den inte ska vara het.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 tomater
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 4 salladslökar - hackade
  • 1 spansk peppar (chili)
  • 2 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 msk pumpafrö - rostade

Gör så här

  1. Skär tomaterna i klyftor. Ta bort kärnorna. Skär tomaterna i små bitar.

  2. Pressa över en vitlöksklyfta och blanda med tomaterna.

  3. Blanda salladslöken med tomaterna. Skär ett snitt längs hela pepparn och pilla bort kärnorna. Finhacka pepparn. Blanda lök och peppar med de övriga ingredienserna.

  4. Blanda samman olja, vinäger och salt och häll det över tomat- blandningen.

  5. Strö över pumpafrö.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!