Het salsa verde

Salsa verde recept. Så här gör du en het salsa verde, en italiensk sås som gör middagen extra festlig. Salsa verde är en god sås till kött, fisk och grillat.
Mosebacke matbruk
Foto: Ulf Svensson

Salsa verde

  • 2 dl bladpersilja
  • 1 dl mynta
  • 1 dl koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5 msk citron - pressad
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar

Gör så här

  1. Ta bort de grova stjälkarna på persiljan och myntan. Kärna ur och hacka chilin. Skala vitlöksklyftan.

  2. Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare till en grovhackad salsa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!