4.34.34.34.34.3

Salsa verde-bakad rödingfilé passar även bra att göra av lax. Rätten är godast ljummen. Servera salsa verde i en skål bredvid.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

6 rödingfiléer, med skinn ­(ca ­900 g)
2 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald

Salsa verde:

1 kruka mynta
1 knippa bladpersilja
1 kruka basilika
4 sardellfiléer
0,5 dl kapris
1 dl olivolja, mild
1 vitlöksklyfta
1 msk citron, pressad

25 minuter + 15 minuter i ugn

Salsa verde-bakad rödingfilé – gör så här:

  1. Salsa verde: Mixa alla ingredienser med mixerstav.
  2. Sätt ugnen på 150°. Lägg hälften av fiskfiléerna med skinnsidan ner på en bänk. Krydda med flingsalt och peppar och bred ca 2 msk salsa verde på varje filé.
  3. Lägg ihop filéerna två och två, den smala sidan mot den breda. Bind ihop filéerna med steksnöre. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur, ca15 min.
  4. Ta bort snören och fiskens skinn vid servering.

 

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Påsk, Röding