Salsa verde

Salsa verde är en enkel och god sås till kött, fisk och grillat. Här är det absolut godaste receptet på salsa verde.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kruka basilika
  • 1,5 dl bladpersilja - grovhackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl kapris
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftan. Repa bladen från basilikan.

  2. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med mixerstav.

  3. Servera salsa verde till grillad och stekt fisk, kött eller kyckling. Den passar även till sallader och grönsaksrätter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!