Salsa på papaya och svarta bönor

Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 burkar svarta bönor - (à 400 g)
  • 1 röd chili - (t ex spansk peppar)
  • 100 g sockerärter
  • 1 stor rödlök
  • 2 papayor
  • 0,75 dl mynta - hackad
  • 4 msk olivolja
  • 0,75 dl citron - pressad saft
  • 1 msk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Klyv chilin, ta bort kärnor och innerväggar. Finhacka chilin. Strimla sockerärterna tunt. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och skär papayan i små bitar.

  2. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!