Salsa de piña

Salsan kan finhackas eller köras i omgångar i matberedare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 350 g ananas - krossad 2 burkar
  • 8 tomater
  • 1 gurka
  • 8 paprikor - i olika färger
  • 3 mango
  • 2 purjolökar
  • 3 lime - saft och skal
  • 2 msk ingefära - riven, färsk
  • 1 dl olja
  • 1 msk farinsocker
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk cayennepeppar

Gör så här

  1. Häll av spadet från ananaskrosset. Ta bort kärnorna på tomat, gurka, paprika och mango.

  2. Snitta upp purjon på längden och skölj den under rinnande kallt vatten.

  3. Skär grönsaker och lök i grova bitar. Lägg ner det i en matberedare monterad med kniv och hacka det några sekunder. Det är viktigt att det inte blir för länge för då blir det för fint.

  4. Skala och skär mango i fina tärningar. Rör ner dem och ananas- kross i grönsaksblandningen. Blanda med limesaft, limeskal, ingefära, olja, socker, salt och peppar. Smaka av.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!