Salmalax med frasig grönkål och ingefärs- och sojamajonnäs

00000

Recept på salmalax med frasig grönkål och ingefärs- och sojamajonnäs. Majonnäsen räcker till fler, men det är svårt att göra en mindre sats. Överbliven majonnäs kan förvaras i kylen några dagar.

För 8 personer:

Ingredienser

300 g salmalax
2 grönkålsblad
1,5 msk citron pressad
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Ingefärs- och sojamajonnäs:

2 äggulor
1 msk ingefära finhackad
1 msk soja japansk
1 tsk dijonsenap
1 tsk lime pressad
2,5 dl rapsolja
2 krm salt

30 minuter + 30 minuter i ugn

Salmalax med frasig grönkål – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Lägg grönkålsbladen på en plåt och rosta mitt i ugnen tills bladen är helt genomtorra, ca 30 min.
  3. Skär laxen i tunna skivor. Lägg ut den på ett fat. Vispa ihop citronsaft och olja. Strö flingsalt på laxen och ringla över citronoljan.
  4. Lägg på en liten klick majonnäs. Toppa med små bitar av den frasiga grönkålen och servera.

Ingefärs- och sojamajonnäs

Lägg äggulor, ingefära, soja, senap och limesaft i en matberedare. Tillsätt oljan sakta under ständig mixning till en tjock majonnäs. Krydda med salt.

Fler recept med: Fisk, Jul, Lax, Övrigt, Smårätter