Salladstacos

Recept på salladstacos. Lättlagat och gott! Bör göras strax före servering.

Ingredienser

  • 8 blad gemsallad
  • 4 avokador
  • 1 papaya - liten, (300 g)
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 krm sesamolja
  • 2 tsk ingefära - riven
  • 1 chili - röd, t ex spansk peppar
  • 1 rödlök
  • 0,5 granatäpple
  • 1 tsk sesamfrön - svarta

Gör så här

  1. Lägg upp salladsbladen på ett fat. Skala, kärna ur och skär avokado och papaya i tärningar och lägg i en skål. Pressa över limesaften och droppa i sesamoljan. Tillsätt ingefäran. Kärna ur och finhacka chilin och blanda i.

  2. Fördela blandningen i salladsbladen. Skala och skiva löken och lägg på.

  3. Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Strö granatäppelkärnor och sesamfrön överst.

Recept av: Elisabeth Johansson och Ulla Karlström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!