Salladstacos

Recept på salladstacos. Lättlagat och gott! Bör göras strax före servering.  

För 8 personer:

Ingredienser

8 blad gemsallad
4 avokador
1 papaya liten, (300 g)
2 msk lime pressad
1 krm sesamolja
2 tsk ingefära riven
1 chili röd, t ex spansk peppar
1 rödlök
0,5 granatäpple
1 tsk sesamfrön svarta

15 minuter

Gör så här:

  1. Lägg upp salladsbladen på ett fat. Skala, kärna ur och skär avokado och papaya i tärningar och lägg i en skål. Pressa över limesaften och droppa i sesamoljan. Tillsätt ingefäran. Kärna ur och finhacka chilin och blanda i.
  2. Fördela blandningen i salladsbladen. Skala och skiva löken och lägg på.
  3. Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Strö granatäppelkärnor och sesamfrön överst.

Recept av: Elisabeth Johansson och Ulla Karlström