Vegetarisk salladstaco med oumph

Recept på vegetarisk salladstaco med oumph. Hittar du inte kebabkryddad oumph går det lika bra att krydda naturell oumph med kebabkrydda. Jalapeño är gott till!

Ingredienser

  • 280 g oumph - fryst, marinerad, kebabkryddad
  • 1 rödlök - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tomater
  • 2 dl ost - riven, lagrad
  • 4 tortillabröd - (170 g)
  • 1 romansallad
  • jalapeño
  • olivolja
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Stek oumphen enligt anvisning på förpackningen, eller lägg den i ett grillhalster och grilla på utegrillen.

  2. Skala och strimla löken. Blanda den med 1 msk olja, 2 krm socker, 2 krm salt och2 krm peppar.

  3. Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Tillsätt 1 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Skär tomaterna i bitar.

  4. Fördela osten på halva tortillabröden och vik över andra halvan. Stek dem i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Skär dem i snibbar.

  5. Bryt loss salladsbladen och fördela oumph, lök, tomater och jalapeño i bladen. Klicka på yoghurtoch servera med ostsnibbar. 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!