Vegetarisk salladstaco med oumph

00000

Recept på vegetarisk salladstaco med oumph. Hittar du inte kebabkryddad oumph går det lika bra att krydda naturell oumph med kebabkrydda. Jalapeño är gott till!

För 4 personer:

Ingredienser

280 g oumph fryst, marinerad, kebabkryddad
1 rödlök liten
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
2 tomater
2 dl ost riven, lagrad
4 tortillabröd (170 g)
1 romansallad
jalapeño
olivolja, strösocker, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Vegetarisk salladstaco med oumph — gör så här:

  1. Stek oumphen enligt anvisning på förpackningen, eller lägg den i ett grillhalster och grilla på utegrillen.
  2. Skala och strimla löken. Blanda den med 1 msk olja, 2 krm socker, 2 krm salt och  2 krm peppar.
  3. Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Tillsätt 1 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Skär tomaterna i bitar.
  4. Fördela osten på halva tortillabröden och vik över andra halvan. Stek dem i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Skär dem i snibbar.
  5. Bryt loss salladsbladen och fördela oumph, lök, tomater och jalapeño i bladen. Klicka på yoghurt  och servera med ostsnibbar. 

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego