Sallad på vit grillad sparris

Mangoldskott, machesallad och ekbladssallad kan ersättas med färdigblandad gourmetsalladsmix från kyldisk. Grilla på utegrillen eller i grillpanna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 vita sparrisar
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Sallad

  • 50 g mangoldskott
  • 100 g mâchesallad
  • 100 g ekbladssallad
  • 4 salladslökar
  • 10 kryddtagetes
  • 1 basilika - kruka
  • 10 ärtskott

Dressing

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk tryffelolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala sparrisen. Pensla den med olivolja. Salta och peppra. Grilla den på hög värme i en grillpanna tills det blir svarta ränder på en sida. Låt den svalna.

  2. Skölj och riv salladen i önskad storlek. Skölj salladslöken och skär den i mindre bitar på tvären.

  3. Blanda salladen med salladslök, mangoldskott, kryddtagetesblommor (finns i hallar), basilika och ärtskott i en skål.

  4. Blanda olivolja, balsamvinäger och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Garnera med sparrisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!