40 minuter + 1 timme i kyl + tid på grillen
Sallad på spetskål, dillbulgur och äpple med karré och senapsdressing – gör så här:
- Kryddsmör: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda samman ingredienserna till kryddsmöret. Rulla in smöret i platsfolie och lägg kallt ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Mixa, dill, olja, salt och peppar. Häll dilloljan över bulgurn och rör om ordentligt så att allt täcks noga.
- Skär spetskålen i fyra halvor och grilla dem på direkt värme på båda snittytor tills den fått färg. Flytta över till indirekt värme och fortsätt grilla tills kålen har mjuknat lite. Låt svalna. Skär kålen i grova bitar.
- Ansa och hyvla fänkålen tunt. Kärna ur och skär äpplet i tunna stavar. Häll över 1 msk citronsaft. Kärna ur avokadon och skiva den. Häll över 1 msk citronsaft. Lägg bulgur, kål, äpple och avokado på ett stort fat. Strö över dillvippor.
- Senapsdressing: Blanda samman alla ingredienser.
- Fläskkarré: Salta och peppra fläskkarréskivorna på båda sidor. Grilla dem ca 5 min på varje sida. Servera köttet med skivat kryddsmör, som får smälta på köttet, och salladen.