00000

Sallad på säsongens ”gröna”.

För 10 personer

Ingredienser

300 g vitkål
400 g rödkål
100 g grönkål
1 granatäpple

Fläderblomsvinägrett

3 msk fläderblomssaft koncentrerad
2 msk äppelcidervinäger
0,5 dl rapsolja
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Sallad på rödkål, grönkål och granatäpplen

  1. Finstrimla vitkålen och doppa den hastigt i kokande vatten. Sila av och spola kallt, låt rinna av.
  2. Finstrimla rödkålen och grönkålen eller salladen.
  3. Blanda vinägretten i en salladsskål. Vänd ner kålen. Halvera granatäpplet, gröp ur kärnorna och blanda dem i salladen inför servering.

 

Så skalar du granatäpple snabbt och enkelt

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader, Vegetariskt