Sallad på ädelost och belugalinser

Cathrine Schück
Sallad på ädelost och belugalinser
Sallad på ädelost och belugalinser Foto: Martin Cederblad

Ingredienser

  • 2 dl belugalinser - eller puylinser
  • skvätt soja
  • olivolja
  • vit balsamvinäger
  • salt - eller peppar
  • 1 granatäpple
  • 1 päron
  • ev citron - pressad
  • 1 påse bladspenat - färsk (200 g)
  • 1 dl hasselnötter - gärna rostade
  • 200 g ädelost - gärna gräddädel
  • flingsalt och svartpeppar - till servering

Gör så här

  1. 1/Börja med att koka linserna. Koka dem i dubbla mängden vatten och en skvätt soja i cirka 20 minuter. Smaka, så att de inte blir för mjuka. Tillsätt mer vatten om det ser ut att koka torrt. 2/Häll sedan av allt eventuellt spad, och blanda de kokta, varma linserna med 2 matskedar olivolja och 1 matsked balsamvinäger, salt och peppar. Smaka av de varma linserna, de ska vara rejält kryddade. 3/Skala granatäpplet och pilla försiktigt loss kärnorna. 4/Skär päronet i tunna klyftor. Pensla dem med pressad citron om du ska lägga upp salladen senare, då mörknar inte päronklyftorna lika lätt. 5/Lägg vid servering upp bladspenaten på ett stort fat. Fördela päron, nötter, linser och ost ovanpå. Strö därefter över de vackra granatäpplekärnorna. Toppa med ett par rejäla varv på svartpepparkvarnen, en nypa flingsalt och ringla till sist olivolja och balsamvinäger över salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!