30 minuter + tid på grillen
Sallad niçoise med grillad tonfisk – gör så här:
- Börja med att tända grillen och vänta tills glödbädden är grå.
- Dressing: Vispa ihop olja, vinäger, senap och honung. Skala och pressa i vitlöken. Krydda med salt och peppar.
- Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Låt koka upp och koka äggen ca 5 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem.
- Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten 2–3 min. Låt rinna av och svalna. Halvera tomaterna. Skär gurkan i bitar eller svarva den med en grönsakssvarv. Skala och skär löken i ringar.
- Lägg upp sallad, tomater, gurka, lök, oliver, sardeller, kapris och ägg på ett stort fat eller tallrikar.
- Pensla tonfisken med olja. Krydda med salt och peppar på båda sidor. Lägg tonfisken på ett hett galler och grilla över direkt värme ca 30 sekunder på varje sida.
- Skiva tonfisken och fördela den över salladen. Ringla över dressingen och servera.