Sallad med varmrökt fisk, vattenmelon, picklad fänkål och dillpotatis

Sallad med varmrökt fisk, vattenmelon, picklad fänkål och dillpotatis passar bra på picknick. Vattenmelon och picklad fänkål blir friskt och knaprigt gott till makrillen.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 g varmrökt fisk - t ex makrill, rensad
  • 8 potatisar - (800 g)
  • 0,25 vattenmelon - (ca 600 g)
  • 0,5 gurka
  • 1 rödlök - liten
  • 1 ekbladssalladshuvud

Picklad fänkål

  • 1 fänkålsstånd - (ca 200 g)
  • 2 msk ättiksprit - (12 %)
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk fänkålsfrön

Dillolja

  • 1 dl olivolja
  • 1 dl dill - hackad
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar - nymald
  • bröd - ev

Gör så här

  1. Fänkål: Koka upp ättika, socker, vatten och fänkålsfrön och låt kallna. Hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Vänd ner fänkålen i lagen och låt dra ca 30 min.

  2. Koka potatisen mjuk och låt  den svalna. Skär den i tjocka skivor. Mixa ingredienserna till dilloljan och vänd ner potatisskivorna.

  3. Kärna ur och tärna vatten­melonen. Strimla gurkan. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Rensa och plocka fisken i mindre bitar.

  4. Lägg alla ingredienser i olika ­burkar och packa ner i kylväskan. Ta med olja, flingsalt och peppar till servering och gärna bröd också.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!