Sallad med ugnsrostade rotfrukter

Stora knippen av nyskördade rotfrukter som rostas i ugnen sätter smak och färg på salladen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g morötter - späda
  • 200 g palsternackor - späda
  • 10 rödbetor
  • 3 rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g rucolasallad
  • 1 isbergssallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär dem i stora bitar. Skala och klyfta löken.

  2. Lägg allt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter.

  3. Blanda olja, balsamvinäger, vitlök, salt och peppar. Skär salladen i bitar.

  4. Blanda rotfrukterna med dressingen. Vänd ner salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!