Sallad med strimlad nötstek i tomat- och citronmarinad

Recept på sallad med strimlad nötstek i tomat- och citronmarinad. Tomater som ugnstorkas i många timmar får en söt och koncentrerad smak. Köttet marineras i citronsaft och honung.

25 minuter + 10 timmar i ugn

Gör så här:

  1. Sallad: Sätt ugnen på 75°. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över socker och salt. Torka mitt i ugnen 8–10 timmar. Låt tomaterna kallna.
  2. Strimla köttet. Blanda olja, citronsaft, honung, tomatpuré och salt. Vänd ner köttet och låt marinera i kylen ca 20 min.
  3. Kärna ur och skär persikorna i skivor. Skala, kärna ur och skär avokadorna i klyftor. Skala och skiva löken.
  4. Fördela salladen på ett fat. Lägg på persikor, lök, avokado och tomater. Toppa med köttet. Strö över solrosfrön och servera. 

Av Anna Stegs

Recept från