Sallad med sockerärter, fänkål och rökt skinka

En lätt lunch som bör kompletteras med bröd och färsk frukt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g fänkål
  • 100 g sockerärter
  • 200 g sallad
  • 50 g nötter - blandade
  • 1 tsk salt

Dressing

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 400 g rökt skinka - tunna skivor

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till dressingen. Skär bort roten från fänkålen och finstrimla den. Strimla sockerärterna.

  2. Blanda fänkål och sockerärter med dressingen och låt marinera ca 5 min.

  3. Blanda sallad, nötter och salt med de marinerade grönsakerna. Servera salladen med skinka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!