1. Sätt ugnen på 200°. Skär auberginen i 1/2 cm tunna skivor på längden. Salta skivorna lätt och baka dem på plåt mitt i ugnen ca 20 minuter.
2. Skala melonen. Halvera och kärna ur den. Skär den i 8 klyftor.
3. Halvera kronärtskockshjärtan och körsbärstomater. Skölj och ansa salladen.
4. Servering: Lägg en melonklyfta på tallrikarna. Fyll på med tomat, kronärtskocka, sallad, bitar av getost, skinka i rullar, melon, rostade aubergineskivor och valnötter.
5. Dressing: Smält honungen i en kastrull på medelstark värme. Rör i oljan. Ringla den varm över salladen. Servera.
Sallad med rucola och chèvre
En sallad kombinerad med klassiska smaker som getost, valnötter och honung.
För 4 person(er)
Ingredienser
1 | aubergine |
0,5 tsk | salt |
1 | ogenmelon |
4 | kronärtskockshjärtan |
250 g | körsbärstomater, 1 ask |
80 g | rucola, 1 påse |
200 g | fransk getost, 4 skivor |
1 | parmaskinka, 8 skivor |
0,5 | rödlök, i tunna skivor |
16 | valnötter |
Dressing
0,5 dl | flytande honung |
0,5 dl | olivolja |