Sallad med rucola och chèvre

En sallad kombinerad med klassiska smaker som getost, valnötter och honung.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ogenmelon
  • 4 kronärtskockshjärtan
  • 250 g körsbärstomater - 1 ask
  • 80 g rucola - 1 påse
  • 200 g fransk getost - 4 skivor
  • 1 parmaskinka - 8 skivor
  • 0,5 rödlök - i tunna skivor
  • 16 valnötter

Dressing

  • 0,5 dl honung - flytande
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär auberginen i 1/2 cm tunna skivor på längden. Salta skivorna lätt och baka dem på plåt mitt i ugnen ca 20 minuter.

  2. Skala melonen. Halvera och kärna ur den. Skär den i 8 klyftor.

  3. Halvera kronärtskockshjärtan och körsbärstomater. Skölj och ansa salladen.

  4. Servering: Lägg en melonklyfta på tallrikarna. Fyll på med tomat, kronärtskocka, sallad, bitar av getost, skinka i rullar, melon, rostade aubergineskivor och valnötter.

  5. Dressing: Smält honungen i en kastrull på medelstark värme. Rör i oljan. Ringla den varm över salladen. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!