00000

En sallad kombinerad med klassiska smaker som getost, valnötter och honung.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 aubergine
0,5 tsk salt
1 ogenmelon
4 kronärtskockshjärtan
250 g körsbärstomater 1 ask
80 g rucola 1 påse
200 g fransk getost 4 skivor
1 parmaskinka 8 skivor
0,5 rödlök i tunna skivor
16 valnötter

Dressing

0,5 dl flytande honung
0,5 dl olivolja

1. Sätt ugnen på 200°. Skär auberginen i 1/2 cm tunna skivor på längden. Salta skivorna lätt och baka dem på plåt mitt i ugnen ca 20 minuter.
2. Skala melonen. Halvera och kärna ur den. Skär den i 8 klyftor.
3. Halvera kronärtskockshjärtan och körsbärstomater. Skölj och ansa salladen.
4. Servering: Lägg en melonklyfta på tallrikarna. Fyll på med tomat, kronärtskocka, sallad, bitar av getost, skinka i rullar, melon, rostade aubergineskivor och valnötter.
5. Dressing: Smält honungen i en kastrull på medelstark värme. Rör i oljan. Ringla den varm över salladen. Servera.